Silk


Titel: Silk (Gui si, Haunted Spirit)
Regi: Su Chao-Bin
År: 2006
IMDb
| Filmtipset

Silk är en ganska annorlunda men ändå typisk asiatisk skräckis. Vi får vår beskärda del av svarthåriga och vitansiktade både barn och kvinnor. Samtidigt är det även en science fiction-rulle. Ja, det är en lite märklig kombination. Ett hemligt team undersöker hur spöken bildas. Japp, helt seriöst. Projektet stöds av den japanska regeringen och teamet leds av den intelligente forskaren Hashimoto som mest ser ut som en överårig medlem i ett japanskt pojkband komplett med blonderat hår.

I början av filmen lyckas man ”fånga” ett spöke i ett rum i en lägenhet. Till sin hjälp tar teamet sen en polis som kan läsa läppar för att man på så sätt ska få reda på mer om spöket. Spöket ger nämligen inte ifrån sig ett ljud även om det ”pratar”.

Det är en lite konstig film. Just att man blandar spökfilm med science fiction-inslag ger en annorlunda känsla. Det kan hända att det ibland inte men det ger samtidigt en överraskande fräsch historia. Och detta trots att mycket är sånt vi sett förut, inte minst från Asien.

Länge ligger filmen uppe och nosar på en fyra. Det är mystiskt och spännande. Jag sitter och undrar vart filmen ska ta vägen. Efter kanske en halvtimme känns det nästan som att historien liksom är slut men då fortsätter den bara i en annan riktning. I filmen så är det bara vissa som kan se spökena och det roliga är att det inte är nåt övernaturligt med det utan filmen har en fullkomligt vetenskaplig förklaring till detta. Och det har filmen för övrigt till allt konstigt som händer. Silk är nåt så konstigt som en torr och logiskt resonerande skräckfilm fast ändå läbbig ibland.

3+/5

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to Silk

  1. filmitch says:

    Tackar för tipset 🙂

  2. filmitch says:

    Dubbelt tack har inte hunnit inventerat allt de har där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: